Twee politieambtenaren van bureau Santodorp in verzekering gesteld

Van de drie politieambtenaren van het bureau Santodorp, die buiten functie waren gesteld, zijn twee momenteel in verzekering gesteld door de korpsleiding. Tegen dit tweetal zijn er ernstige bezwaren, waardoor de leiding besloten heeft om hen hangende het verdere onderzoek in verzekering te stellen. De buitenfunctiestelling van de derde politiefunctionaris, een brigadier van politie, blijft gehandhaafd. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat deze drie agenten iets meer geweld toegepast hebben dan nodig was voor het breken van het arrestantenverzet tijdens een celcontrole. Volgens de Voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben vier arrestanten aangegeven mishandeld te zijn. Bij drie van hen heeft de arts lichte bloeduitstortingen (hematomen) geconstateerd. Er was geen sprake van botbreuken of andere kneuzingen. Twee van de politiemannen zijn in de rang van agent en de derde is een brigadier (onderofficier).
Afgelopen donderdagavond zijn de arrestanten in het cellenhuis van het politiebureau Santodorp mishandeld. Zodanig dat ze ter verpleging naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. Bij een celcontrole vond de politie enkele spullen bij de arrestanten, waaronder mobiele telefoons en marihuana. Toen de politie hen de spullen afhandig wilde maken, kwam er verzet vanuit de arrestanten. Om het verzet te breken, gebruikte de politie geweld. Daarbij liepen de arrestanten letsels op.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: