Verpleegkundige veroordeeld wegens drugssmokkel

Shareen Frances, een verpleegkundige, werd gisteren door de kantonrechter ter zake overtreding van de Wet op verdovende middelen veroordeeld. Zij gaat feitelijk voor 5 maanden de bak in. Op 9 november trachtte zij cocaïne, verpakt in bolletjesvorm, in te slikken met de bedoeling die naar Nederland te smokkelen. Ter terechtzitting verklaarde Frances dat zij is overgegaan tot de daad, omdat zij schuld had bij de bank en bij haar moeder. Frances verklaarde dat zij geen geld voor de geslaagde drugsdeal zou ontvangen. Aan haar werd beloofd dat zij in Nederland een zaak zou mogen opzetten en daar vertoeven. De rechter merkte op dat zij te naïef is geweest om de verstrekker te geloven. Ook werd de nadruk erop gelegd dat zij als verpleegkundige zich beschikbaar heeft gesteld voor dit soort praktijken.
De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, achtte het feit zeer ernstig. Zij eiste een celstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een geldboete van SRD 2000 of twee maanden hechtenis. Bij haar inverzekeringstelling werd Euro 450 op haar aangetroffen, welke zij had ontvangen van de verstrekker. De officier vroeg om verbeurdverklaring van  het geld.
Advocaat Lesley Rodgers verzocht de rechter om niet mee te willen gaan met de officier. Hij verzocht de rechter om rekening te willen houden met de omstandigheden. Frances is een first offender en zij heeft kinderen te verzorgen. Ook werd aangekaart dat zij de schuld van de bank moet aflossen. De verdediging verzocht de rechter om mitigerend op te treden en het geld niet verbeurd te verklaren ter wille van de verdachte.
De magistraat achtte poging tot uitvoer bewezen en veroordeelde Frances tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van SRD 1000, subsidiair een maand hechtenis. Ook het in beslag genomen geld werd verbeurd verklaard. Frances komt begin april vrij.
Saskia bandhan

error: Kopiëren mag niet!