Explosieve groei Scholenfutsalcompetitie


De Scholenfutsalcompetitie van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) heeft een explosieve groei meegemaakt dit jaar. Na de extra dag van inschrijvingen is het aantal van 37 deelnemers van vorig jaar voorbijgestreefd. Dit jaar doen er 41 ploegen mee afkomstig van 35 scholen. De groei is gekomen met het aantal meisjesploegen. Dit jaar doen er nog 5 damesteams mee, wat het totaal brengt op 15 clubs. Er is ook een tweede klasse voor de meisjes ingesteld, te weten de U-21 klasse, naast de bestaande U-19 klasse. In het begin leek het erop alsof er geen animo was voor deze competitie. Na de eerste inschrijving kwamen er minder dan 10 deelnemers opdagen. Een na-inschrijving maandag leverde nog enkele clubs op. Maar woensdagavond, bij de teach-inn, meldden nog tientallen scholenteams zich aan.
Er zal dit jaar in 4 klassen gespeeld worden, te weten jongens U-21 en U-17 en meisjes U-21 en U-19. Op dit moment zijn er 26 ploegen in de Jongens U-17 klasse, terwijl er vorig jaar er 19 waren. De Jongens U-21 klasse is net als vorig jaar op 24 ploegen gebleven. In de Meisjes U-19 klasse zijn er door de verdeling nu 8 teams in plaats van 10. In de nieuwe Meisjes U-21 klasse zullen 7 teams spelen.
De poule-indeling en loting hebben woensdagavond tijdens de teach-inn al plaatsgevonden. De competitie start op zaterdag 19 januari in de Anthony Nesty Sporthal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: