Burleson, Alfaisie en Bohr naar Panam damkampioenschap op Trinidad

IFDe dammers Guno Burleson, Johannes Alfaisi en Darryl Bohr zullen in de maand februari de Surinaamse Dambond vertegenwoordigen op het Pan-Amerikaanse damkampioenschap op Trinidad. Deze dammers eindigden tijdens het Persoonlijk Landskampioenschap 2012 op respectievelijk de eerste, derde en vierde plaats. Semi-kampioen John Sadiek ziet af van deelname, waardoor Bohr hem automatisch opvolgt. Door dit toernooi, welke van 15 tot 28 februari wordt gehouden, zal de finale van het Persoonlijk Landskampioenschap dammen 2013, later in de maand maart aanvangen.
De voorronde van het PL-dammen begint maandag. Deze zal over 9 ronden volgens het Zwitsers systeem gaan. De beste 20 personen plaatsen zich voor de halve finale, die in 2 poules van 10 spelers zal gaan over een Round Robin systeem van 9 ronden. De beste 4 per groep plaatsen zich voor de finale. De finale waar de top 4 van 2012 (Burleson, John Sadiek, Alfaisie en Bohr) samen met de 8 spelers uit de halve finale zullen moeten strijden voor het kampioenschap in een Round Robin toernooi (11 ronde).
Het inschrijfgeld is gesteld op SRD 25 per persoon; de seniore dammers (60+)  betalen SRD 15, en de jeugdspelers mogen SRD 10 SRD betalen. De wedstrijden staan onder leiding van damarbiter R. Raghoenathsingh. Hij wordt bijgestaan door Eric Ligeon. De wedstrijden worden gespeeld in de Congreshal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: