Suriname gastland Caribische journalistieke week

Van 21 tot en met 27 januari houdt de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) de journalistieke week. De hoofdgasten tijdens deze week zullen zijn de voormalige redacteur van de Canadian Broadcasting Corporation (CBC), Nick Fillmore, die tevens de medeoprichter is van de International Freedom of Expression Exchange en de veteraan journalist uit Trinidad, Toney Fraser. Hoogtepunt zal zijn een Media Exhibition, waarbij de ontwikkeling van de media in Suriname weergegeven zal worden. Verder zijn er ook trainingsprogramma’s met de onderwerpen ‘democratie en journalistiek’,  ‘verslaan van corruptie en laster’ en ‘censuur in de mediawereld’. De SVJ, onder leiding van Wilfred Leeuwin, organiseert dit evenement in samenwerking met de Association of Caribbean Media Workers (ACM).
ACM-president Wesley Gibbings zal deelgenoot zijn van het Surinaamse panel, bestaande uit Carl Breeveld, Rahied Doekhie, Edward Troon en Nita Ramcharan. Vicepresident Robert Ameerali zal de openingstoespraak houden op de eerste dag van de training op 24 januari. Ook Cultuur-directeur Stanley Sidoel is van de partij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: