Rolstoeltoegankelijke bus voor Mr. Hubert Stichting

Yokohama Trading NV heeft samen met haar dochterondernemingen een busje geschonken aan de Mr. Hubert Stichting. Directeur Saliema Jahangier van genoemde stichting had daartoe het verzoek gericht aan de directie van Yokohama. Daags voor kerst ging de wens van de Mr. Hubert Stichting in vervulling. ‘Een busje erbij betekent een hele verlichting op het vele werk’, zegt directeur Jahangier. Ze is erg blij dat de stichting een rolstoeltoegankelijke bus heeft  gekregen en is Yokohama daarvoor zeer erkentelijk. De bus heeft een waarde van US$ 14.500. De meeste kinderen bij de Mr. Hubert Stichting hebben een meervoudige beperking, waardoor zij in een rolstoel zitten. In een rolstoeltoegankelijke bus kunnen zij dan ook gemakkelijk vervoerd worden. Jahangier vertelt dat de vraag naar vervoer voor kinderen met een beperking enorm is. De Mr. Hubert Stichting heeft met deze bus nu vier rolstoeltoegankelijke bussen.
Op de vraag waarom zij het verzoek richtte aan Yokohama zegt Jahangier dat de stichting al jaren een bijzondere band heeft met dit bedrijf. In 2004 had Yokohama ook al een bus geschonken aan deze stichting. Vanaf 2005 schenkt Deep Sea Atlantic maandelijks vis aan de stichting. Deze stichting mag ook jaarlijks een project indienen bij Yokohama voor financiering.
De stichting vervoert ook anderen die in een rolstoel zitten en ergens naar toe moeten. Volgens Jahangier zijn het vaak genoeg andere instellingen die een beroep op hun doen voor vervoer. De stichting probeert hierdoor wat zelf te verdienen. Op de vraag wat de stichting wenst voor het nieuwe jaar zegt Jahangier dat ze graag ziet dat de overheid de maandelijkse bijdrage verhoogt tot drie- of viervoud. De exploitatiekosten stijgen met de dag. ‘Als de regering het subsidiebedrag verhoogt dan komen wij er wel uit’, aldus Jahangier.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: