Getuige in moordzaak Haïtiaan met de dood bedreigd

De twee politiebrigadiers, Anielkoemar K. en Haroen N., worden ervan verdacht de Haïtiaan Celsius Molius van het leven te hebben beroofd op 29 maart 2012. Kantonrechter Maytrie Kuldising hoorde gisteren twee getuigen in deze zaak. Deze getuigen waren door de advocaten opgeroepen. Advocaat Sunil Ramrattansing vroeg afzonderlijk aan beide getuigen wie hen op die bewuste dag naar Nieuwe Haven had gebracht. Hij wilde graag van de getuigen wat meer weten over de twee inspecteurs, die de getuigen hadden voorgehouden dat het slachtoffer zich op het bureau bevond. Beide getuigen hebben verklaard dat zij de politiefunctionarissen bij weerzien zeker zullen herkennen. Echter kennen zij de ambtenaren niet bij hun naam. De verdediging had behoefte om de twee politie-inspecteurs te horen. De getuige M.I. verklaarde dat hij na zijn getuigenis op het parket, bedreigd is. Hij is momenteel zeer bevreesd. Hij verklaarde bij de rechter dat hij bang is om over straat te lopen.
De magistraat zal de behandeling van deze zaak hervatten op 4 maart. Op die dag zullen vijf getuigen worden gehoord. De twee politiebrigadiers blijven nog in voorarrest.
Het levenloze lichaam van de vermoorde Haïtiaan werd op 29 maart 2012 geboeid langs de Nieuw Weergevondenweg, omgeving Leiding 18, aangetroffen. De raadsman gaf aan dat de dagvaarding niet voldoet aan de wettelijke eisen. Hij verzocht de rechter om de dagvaardingen nietig te verklaren. De verdachten blijven aangehouden. Zij zijn nu reeds tien maanden in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!