Scheidende havendirecteur: ‘Mijn kennis en mijn ervaring is voor een ieder’

‘Ik heb met een beurs gestudeerd. Mijn ouders hadden geen geld om mijn studie te betalen. A kondre pai mek mi studeer en mijn kennis en mijn ervaring is voor een ieder.’ Dit zei John Defares, gewezen NV Havenbeheer – directeur, gisteren in gesprek met Dagblad Suriname. Defares, die gisteren te Bridge View afscheid nam van het personeel van NV Havenbeheer, zegt ter beschikking te blijven voor land en volk. De gewezen directeur zegt tevreden te zijn over zijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze grootste haven. Onder zijn bezielende leiding heeft de haven twee prestigieuze awards voor beste haven van het Caribisch gebied binnen weten te halen.
Drs. Andreas Talea werd gisteren ingezworen als de nieuwe directeur van NV Havenbeheer. ‘Ik heb alle ondersteuning en vertrouwen gegeven aan deze nieuwe directeur’, zegt Defares. Talea, voorzitter van het Wetenschappelijk Bureau van Abop, was al aangesteld als de president-commissaris van dit bedrijf. Op 29 december vorig jaar hadden de Abop-assembleeleden nog verklaard niets te weten over de voordracht van Talea als directeur van NV Havenbeheer.
Talea gaf gisteren in zijn maidenspeech als havendirecteur te kennen deze nieuwe uitdaging te zien als een strijd. ‘Een strijd om dit bedrijf tot ontwikkeling te brengen. Een strijd om dit land middels dit bedrijf tot ontwikkeling te brengen. Volgens de kersverse directeur zal hij in zijn strijd de ondersteuning nodig hebben van het personeel. Aan het personeel vroeg Talea verder om in eenheid dit bedrijf tot ontwikkeling te brengen.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: