55 jaar huwelijk voor echtpaar Jaman- Pawirosoerono

Het echtpaar Markimoen Jaman en Katinem Jaman-Pawirosoerono herdacht op 2 januari het feit dat zij 55 jaren geleden in het echt zijn getreden. Het paar trad op 2 januari 1958  in het huwelijk door tussenkomst van hun ouders in het district Saramacca. Markimoen was toen 24 jaar en Katinem 15 jaar. Markimoen is geboren op 16 november 1934 en Katinem op 22 november 1943 in Saramacca. De heer Jaman in gepensioneerde van de Billiton Maatschappij Suriname. Uit dit huwelijk zijn 8 kinderen geboren: 5 meisjes en 3 jongens. Het jubilerend echtpaar heeft samen 14 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Twee van de kinderen wonen in het buitenland (Aruba en Nederland). Hun hobby is hengelen en dat doen ze vrijwel dagelijks. Dochter Mariette is net als de overige kinderen bijzonder trots op haar ouders. We hebben een strenge, goede opvoeding gehad en vooral geleerd een hart te hebben voor mensen in nood.
Oma Katinem die dit jaar 70 wordt, is God dankbaar voor deze mijlpaal. Niet zonder trots vertelt ze over haar 8 kinderen, die allemaal iets geworden zijn in de maatschappij. Ze wilde graag voor de klas staan, maar zag haar droom verwezenlijkt in haar oudste dochter, die al 34 jaar voor de klas staat. Ook 3 van haar kleinkinderen zijn leerkracht geworden. Het echtpaar heeft veel geïnvesteerd in de studie van hun kinderen. Oma Katinem herinnert zich nog hoe ze met haar kinderen meeliep als ze in de avonduren van de middelbare school thuiskwamen. Zij houdt van reizen. Ze is al naar verschillende landen geweest, terwijl haar man dol is op hengelen. Het 55-jarig huwelijksfeest  werd groots gevierd met familie, vrienden en kennissen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: