71-jarige stiefvader riskeert 10 jaar cel

Aan de 71-jarige Cornelis B. worden 2 feiten verweten. Hij wordt ervan verdacht zijn 7- jarige stiefdochter en 9-jarige stiefzoon te hebben misbruikt. De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte het bewijs tegen de 71-jarige wettig en overtuigend geleverd. Zij eiste een gevangenisstraf van 10 jaar. De kinderen vertelden op 24 juni aan de klassejuf wat hen was aangedaan. De schooljuf nam gelijk contact op met de politie. Bij de politie hebben beide minderjarige kinderen hun relaas gedaan. Zij hebben steeds consistente verklaringen afgelegd. De officier van justitie gaf aan dat zij absoluut niet twijfelt aan de verklaringen van de kinderen. Zij gaf aan dat de kinderen vrij gedetailleerd en heel duidelijk alles hebben aangegeven.
De verklaringen van de kinderen worden ondersteund door het geneeskundig rapport. Zowel het meisje als de jongen is misbruikt. De officier hield echter rekening met de persoon van de verdachte en zijn leeftijd. Hij is nooit eerder in aanraking gekomen met de justitie. Cornelis wordt juridisch bijgestaan door advocaat Shanti Mangre. Zij vroeg kantonrechter Sieglien Wijnhard wat ruimte om voor haar cliënt te kunnen pleiten. De magistraat verdaagde deze zaak tot 7 februari. Cornelis blijft aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: