Loyd Read: ‘Het is een nonsens in dit land’

‘Het is een nonsens in dit land. Er worden afspraken gemaakt met de bond en men houdt zich niet eraan. We gaan toch niet zo met elkaar om in een geciviliseerde samenleving’, zegt een geïrriteerde Loyd Read, voorzitter van de Staatsolie Werknemersorganisatie (Swos). Read doelt op de schriftelijke afspraak die de bond heeft met vicepresident Robert Ameerali over de  inspraak  van de werknemers met betrekking tot de invulling van strategische posten in het bedrijf. ‘De regering is voorbij gegaan aan deze afspraak en is zonder ruggespraak met de bond overgegaan tot de benoeming van John Sew A Tjon als de nieuwe directeur Productions & Development. Ze hebben ons voor een voldongen feit geplaatst, maar de bond zal het niet zo laten’, zegt Read. Het signaal heeft de bond inmiddels gegeven aan de directie van het bedrijf.
In een brief/circulaire eist de bond opheldering over de benoeming van Sew A Tjon, die per 1 januari in zijn nieuwe functie treedt.  ‘We weten niet of die benoeming aan de directie is opgedragen of dat zij ook heeft meegewerkt daaraan. Dat moeten we nog van ze weten’, zegt Read. ‘Het personeel werd deze week geïnformeerd over de op handen zijnde veranderingen op directieniveau en is daarover niet te spreken.’ Read zegt dat de schriftelijke afspraak met de vp is gemaakt tijdens de perikelen rond de benoeming van financieel directeur Iwan Poerschke door de regering. De bond had liever Agnes Moensi-Sokowikromo  in deze functie. Moensi was door het bedrijf voor deze job klaargestoomd. De regering besliste echter anders. De bond had ook in deze case openlijk geprotesteerd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: