Eurokoers momenteel sterk fluctuerend

De Euro wordt momenteel bij de wisselkantoren voor 4,32 aangeboden, terwijl de verkoopkoers 4,45 is. De nieuwe notering betekent een enorme stijging van de Euro. Maar volgens ingewijden op de valutamarkt is deze valutakoers momenteel sterk onderhevig aan schommelingen en zijn er indicaties dat hij weer zal droppen. Op de website van de Centrale Bank van Suriname staan de veranderde noteringen ook vermeld. Voorzitter Remi Bhailal van de Vereniging van Cambiohouders bevestigt de plotselinge stijging van de Eurokoers. Die stijging heeft niets te maken met ontwikkelingen in de nationale economie. Het zou volgens de cambiotopper verband houden met factoren die liggen op het internationaal vlak.
Bhailal die zich verder onthoudt van commentaar verwijst naar een treasurer, die de precieze oorzaak zou kunnen aangeven. Maar ook deze treasurer van een lokale bank wil geen commentaar geven. De houding van deze topper in de valutabranche heeft alles te maken met het niet willen beïnvloeden van de vreemde valutamarkt. Een topper van een geldwisselkantoor bevestigde gisteren tegenover de krant dat de Euro sterk fluctueert. Deze schommelingen hebben als gevolg dat de Eurokoers sinds gisteren met twee punten gedropt is en de Euro vanaf vandaag voor 4,25 in plaats van 4,32  wordt aangeboden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: