Suriname en India ondertekenen MOU

Rita Tjien Fooh van het NAS en de heer Mushirul Hasan ondertekenen de MOU vandaag op het ministerie van Binnenlandse Zaken (foto: Voorl. Biza)
Het Nationaal Archief Suriname (NAS) en het Nationaal Archief van India hebben een Memorandum of Understanding (MOU) getekend. Dit houdt in dat de beide instellingen zullen samenwerken op het gebied van het archiefgebeuren en het beheer van documenten. Voor Suriname betekent het dat medewerkers van het NAS-trainingen kunnen volgen. Ook India kan profiteren van de kennis die er in Suriname aanwezig is. Onder directeur Personeelsbeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken Earl Tokarijo die bij de plechtigheid aanwezig was gaf aan, dat de beide landen niet alleen een stukje geschiedenis met elkaar delen maar dat ook een groot deel van de Surinaamse bevolking zijn roots terugvindt in India. Beide landen zijn bewaarders van historisch erfgoed hetgeen belangrijk is bij het promoten van het historische bewustzijn en de identiteitsvorming van de mens. Volgens dhr. Tokarijo kan de samenwerking met India op dit stuk van groot belang zijn. Daarnaast betekent het ook, dat de beide naties nauwer met elkaar zullen samenwerken. Namens het NAS en het Nationaal Archief van India hebben respectievelijk de nationale archivaris mevr. Rita Tjoen Fooh en dhr. Professor Mushirul Hasan de MOU getekend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: