Ronald Venetiaan: ‘Lackin geeft misinformatie aan het volk’

De voormalige president tevens NPS- parlementariër Ronald Venetiaan heeft in de DNA de aanval geopend op minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken (Buza). Hij beschuldigde de bewindsman van het geven van misinformatie aan het volk. ‘In een ander land zou de minister van Buitenlandse Zaken afgetreden zijn voor het geven van misinformatie’, zei Venetiaan gisteren tijdens de behandeling van de suppletoire begrotingen.
Venetiaan kan het steeds niet verkroppen dat Lackin aankondigde dat één van de eerste verdiensten van de ambassade in Parijs, het halen van Euro 41 miljoen uit het Europees Ontwikkelingsfonds (EDF) is voor landbouwdoeleinden. ‘Hoe was de ambassade in Parijs betrokken bij het verkrijgen van het fonds uit EDF’, wil Venetiaan van Lackin weten. Eerder had zowel Venetiaan als NF-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh al gesteld dat deze informatie van Lackin niet klopt. Het verkrijgen van middelen uit EDF gaat via de ambassade in Brussel.
Venetiaan vroeg verder aan de minister van LVV wat de betrokkenheid is van de overheid in de pas geopende cassavefabriek in Para. ‘De fabriek wordt door de regering aangekondigd als een overheidsverdienste, maar de eigenaren zijn twee particulieren’, zei hij. De eigenaren van deze fabriek zijn Robert Power en de ambtenaar Kamla Madho. Laatstgenoemde is de levenspartner van Buza-minister Lackin. Samen hebben de twee particulieren ruim US$ 1 miljoen geïnvesteerd in dit bedrijf.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: