Earl van Wilgen wint Bambu Tiki wielerrace te Lelydorp

Earl van Wilgen van wielrenvereniging Noord is de winnaar geworden van de Bambu Tiki wielerrace, welke zaterdagochtend gehouden werd te Lelydorp. Bambu Tiki, een winkel aan de Sumatraweg, was de hoofdsponsor tevens organisator van deze eindejaars race. Moses Rickets, eveneens van Noord, werd tweede in deze Eliteklasse, terwijl individuele fietser Ruben Vismale derde werd. Er namen 50 wielrenners van vrijwel alle wielrenverenigingen deel. Bij de Veteranen ging de titel naar Reginals Lunes van Sabaku, gevolgd door Ponidi Alidikromo van Team Dorp en Theo van ’t Schip van Sabaku. Bij de Masters was Mark Jie Tjoe Foek van Trek de beste. Tweede werd Cor Berkouwer van Trek en derde Djessie Ardi van Wielerclub Wageningen. Bij de Dames eindigde Romy Djotirto van Team Dorp als eerste en Leanza Oosthuizen van Presto als derde. In de U-15 klasse is Romano Talkami van Team Dorp de winnaar geworden, tweede werd Iseah Hardebol van Presto en Xaviero Calli van Team Dorp. In de klasse U-10-U-13 was Emanuel Soemotinojo de beste. Hij is van Wageningen. Jeremy Sjiem Fat van Team Dorp werd tweede en zijn teamgenoot Lindsey Biswane derde.
Team Dorp moest noodgedwongen het technisch gedeelte op zich nemen vanwege de terugtrekking van de Surinaamse Wielren Unie (SWU), de avond voor de race. Organisator Henna Toredjo van Bambu Tiki gaf bij de prijsuitreiking aan dat het de eerste keer was dat zij zelf een wielerrace organiseert en dat er veel bij komt kijken, ook de tegenslagen. Door goede communicatie en grote inzet van een ieder en de lokale autoriteiten zoals Sportzaken, de dc van Wanica en de politie, kon alles een goed verloop hebben. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring was hoofdgast en ze reikte ook de prijzen uit. De wielrensport mag op haar ondersteuning rekenen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: