Abby Light snelste in Club Neutraal Derby


Het paard Abby Light van eigenaar Boyke Nannekhan is het snelste paard geworden van de eerste Club Neutraal Derby, welke zondag gehouden werd te Nancy’s Horse Race Track. Met jockey Sjakir Nannekhan versloeg Abby Light in de A-klasse over 1200 meters de concurrent Tru Mandate van Jerry Dors die als jockey had Rudy Soekhlal. V-Power van jockey Tariq Abdoelrahman en eigenaar Andy Lijkwan werd derde. De winnaar in de B-klasse (1200m) is geworden Royal Solude met als jockey Akshay Phagoe en in de C-klasse (1000m) was G-Star met jockey Gerold de beste. In de D-klasse over 600m was Bouncy de nummer 1. Jockey was Donnavan Carrot.
Er deden 23 renpaarden mee aan de Derby, verdeeld over vijf klassen te weten A, B, C (voor gevorderden), D (korte afstand voor beginners)  en de open klasse (deelname voor ieder met renpaard). Het was een druk bezochte dag waarbij paardensportliefhebbers, ouderen en jongeren volop hebben kunnen genieten van mooie paarden en spannende races. De renpaarden waren in elke klasse opgewassen tegen elkaar waardoor het nek-aan-nek races werden. De winnaars gingen naar huis met trofeën en prijzengeld.
De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze dag. Ook kijken de organisatie, trainers, eigenaren en jockeys van de renpaarden terug op een succesvol jaar vol positieve ontwikkelingen voor de paardenrensport in Suriname. Het aantal renpaarden alsook de tijden die deze paarden neerzetten, hebben dan ook mogen resulteren in het grootste paardenrensport evenment van het jaar 2012: de Club Neutraal Derby. Voor het komend jaar staan er alweer een aantal grootse activiteiten op de planning en de organisatie hoopt met deze toekomstige activiteiten een groter publiek te interesseren voor de paardenrensport in Suriname.

De volledige uitslagen:
D- klasse (600m)

 1. Paard: Bouncy, Jockey: Donnavan Carrot, Eigenaar: Guno Oosthuizen
 2. Paard: Bushboy, Jockey: Regilio, Eigenaar: Regilio
 3. Paard: Mustafa, Jockey: Vinod Ramsukul, Eigenaar: Toni Zuiverloon
 4. Paard: Barbi, Jockey: Haggie Amimba, Eigenaar: Club Neutraal

C- klasse (1000m)

 1. Paard: G-Star, Jockey: Gerold, Eigenaar: Alwin Van Brussel
 2. Paard: Jessica, Jockey: Sjafiek Nannekhan, Eigenaar: Raoul Nannekhan
 3. Paard: Diego, Jockey: Melvin, Eigenaar: Eric Sauwma
 4. Paard: Hidalgo, Jockey: Fariel Bachnoe, Eigenaar: Tjin A Djie

B- klasse (1200m)

 1. Paard: Royal Solude, Jockey: Akshay Phaggoe, Eigenaar: Waldy Phaggoe
 2. Paard: Oxygen Power, Jockey: Tariq Abdoelrahman, Eigenaar: Diana Gummels

A- klasse (1200m)

 1. Paard: Abby Light, Jockey: Sjakir Nannekhan, Eigenaar Boyke Nannekhan
 2. Paard: Tru Mandate, Jockey: Rudy Soekhlal, Eigenaar: Jerry Dors
 3. Paard: V-Power, Jockey: Tariq Abdoelrahman, Eigenaar: Andy Lijkwan
 4. Paard: Dreamlins Ladybug, Jockey: Randy Van Ams, Eigenaar: Kavis Parag
 5. Paard: Fuse, Jockey Diego Robles, Eigenaar: George Gummels
 6. Paard: Miricle Run, Jockey Donnavan Carrot, Eigenaar: Robert Blufpand
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: