Nieuwkomer Bere Boys zwaar gestraft door LSO

De nieuwkomer bij de Livorno Sportorganisatie (LSO), Bere Boys, is zwaar gestraft door de bond en de strafcommissie voor haar misdraging tijdens en na de competitiewedstrijd tegen The Red Rose. Daarbij werd scheidsrechter Antolo Pinas uitgescholden, beledigd en belaagd door spelers, en ook supporters van deze ploeg uit Leiding 9A. Bere Boys, die na 4 speeldagen ongeslagen was in de Tweedeklasse, verloor haar 5de wedstrijd met 3-0 van The Red Rose. Voor de rode kaart die de speler Shamdath Raghoenath heeft gekregen van arbiter Pinas in de wedstrijd, heeft de strafcommissie 4 wedstrijden schorsing opgelegd aan Raghoenath. Manojkoemar Ramdien, die na de wedstrijd beschuldigende uitlatingen heeft gedaan richting de arbiter en hem uitmaakte voor racist, is voor 5 wedstrijden geschorst door de strafcommissie.
Naast de strafcommissie heeft het bestuur van de LSO ook een boete van SRD 400 opgelegd aan het team van Bere Boys, omdat de spelers na de wedstrijd het arbitrale kwartet omsingelden, hen uitscholden  en beledigden. De boete moet voor de eerstvolgende wedstrijd voldaan worden. Ook de Bere Boys-speler Akash Lala is geschorst voor 6 maande voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. Lala plaste tijdens de rust naast de dug-out. Hij had voor de wedstrijd al een waarschuwing gekregen voor het plassen buiten de toiletten.
Het bestuur van de LSO houdt discipline hoog in het vaandel. ‘Je kan een arbiter niet op zo’n manier behandelen en omsingelen. Dat is een ernstig feit’, stelt het bestuur. Hiermee hoopt ze dat Bere Boys en ook andere ploegen zich in het vervolg niet zullen misdragen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: