FC ADO boekt eenvoudige zege op BKV

De sfeer en motivatie binnen BKV was enkele dagen voor de wedstrijd tegen koploper FC ADO heel goed. Het doel was om ADO een nederlaag te bezorgen en zodoende hun opmars te continueren. Maar eenmaal de wedstrijd begon, was het een ander verhaal. Zonder al te veel moeite won ADO deze Eersteklasse wedstrijd van de Livorno Sportorganisatie (LSO) met 3-0. De ruststand was 2-0. De laatste 21 minuten speelde ADO ook nog met 10-man, nadat de speler Valentino Kiele zijn tweede gele kaart kreeg. In de 13de minuut scoorde Raymond Misasie de 1-0 voor ADO. Een vrije trap genomen vanop links belandde rechtstreeks in het doel van goalie Dollart. In de 21ste minuut kwam ADO op 2-0, toen Marcelo Triesie een pass van Mohamed ‘Ako’ Toerab intikte. In de 55ste minuut scoorde Ako Toerab zelf de 3-0 door de bal over doelman Dollart te plaatsen.
Cruzeiro dacht Vredenburgstar te verslaan, toen ze na 18 minuten spelen een 2-0 voorsprong nam. De speler Wee Wee had twee keer gescoord voor de combinatieploeg van Cruzeiro en De Vierkinderen. Competitietopscorer Iwan ‘Baiwa’ Ave begon vreemd genoeg op de bank bij Vredenburgstar. Na de 2-0 achterstand bracht clubeigenaar en trainer Zico Orie hem in het spel. En het bleek een gouden wissel te zijn. Het spel veranderde meteen en Cruzeiro was nergens meer te vinden op het veld. Bianto Belliot reduceerde met een kopbal de stand naar 2-1 in de 32ste minuut. Ave zelf scoorde na 5 minuten de gelijkmaker. Dit werd de ruststand. In de tweede helft liep Vredenburgstar uit naar 3-2 via een doelpunt van linksback Wirin Sardjoe. Ave maakte in de 78ste minuut de wedstrijd voorgoed af door de 4-2 te scoren.
Jong Jivan Jotie leek ook af te stevenen op een overwinning tegen SV Welgedacht C, toen ze na 12 minuten spelen om 2-0 voorsprong kwam te staan. Revelino Kabenda en Romario Misiedjan gaven doelman Brayen Kastirie van Welgedacht C het nakijken. Maar in de tweede helft sloegen de jongens van de Welgedacht C-weg toe. Eerst scoorde Vilajet Goelamnabie in de 65ste minuut de aansluitingstreffer, daarna maakte Dyon Panali van Jong Jivan Jotie een auto-goal. De eindstand werd 2-2.
In de Tweedeklasse won Jai Hanuman met 4-1 van Jong India, na een 1-1 ruststand. Mohamed Safeer Bachnoe scoorde een hattrick voor Jai Hanuman, Soerinder Nanhoe pikte ook een doelpuntje mee. Voor Jong India redde Virgill San A Jong de eer. KD 2011 was met 2-1 te sterk voor hekkensluiter Jong Jivan Jotie 2012. Richard Ramkisoen en Giovannie Sadhoe scoorden voor KD 2011, Shailendekoemar Khoen Khoen voor Jong Jivan Jotie 2012.