Alleen individuele sporters dingen mee naar sporttitels van het jaar

Geen voetballer, geen basketballer, geen volleyballer. Alleen individuele sporters dingen dit jaar mee bij de verkiezing van de sporttitels van het jaar in 2012. Dit jaar zal het sportgala gehouden worden op 26 december in het gebouw van het Surinaamse Olympisch Comité (SOC). De Badmintonbond, Tennisbond, Wielrenunie, Schaakbond, Zwembond en de Karate Associatie hebben kandidaten voorgedragen voor de titels van Sportman, Sportvrouw, Talentvolste Sporter en Sportster van het Jaar. De Surinaamse Volleybalbond is de enige bond die een kandidaat heeft voorgedragen voor de categorie Teamsporter van het Jaar. Dat is de Yelyco-speler Kevin Sporkslede.
Voor de titel Sportman van het Jaar dingen mee Mitchel Wongsodikromo, Jason Chehin, Moses Rickets, Romario Sanches, Jamie Roep en Diguan Pigot. In de categorie Sportvrouw van het Jaar doen mee Crystal Leefmans, Rosangela dos Ramos, Arantxia Wijngaarde en Chinyere Pigot. Er is geen karateka en wielrenner genomineerd in deze klasse. Voor de Meest Belovende Sporter dingen mee Soren Opti, Immanuel Kromosoeto, Irvin Hoost, Jamil Esajas, Zephan Brunings en Yigal Bergen. Bij de talentvolle meisjes gaan voor de award de sporters Rugshaar Ishaak, Reijna Frijde, Caindice Pique, Gyanti Tjin A Loi en Anou Ma-ajong.
Vorig jaar wonnen de Pigots, Diguan en Chinyere, de titels van Sportman en Sportvrouw van het Jaar. De zwemmer Cedric Blokland was de Meest Belovende Sporter en de badmintonner Santusha Ramzan de Meest Belovende Sportster.
 

error: Kopiëren mag niet!