Drugszaak zoete patat: Majoor van politie en drugshandelaar blijven aangehouden

De zaak van de 23-jarige Sanjeev M. die ervan verdacht wordt met twee neven en de majoor van politie Jeff. N. de Wet op verdovende middelen te hebben overtreden, is uitgesteld naar 28 februari. Ter terechtzitting zijn twee BID-leden gehoord. Een van de leden verklaarde dat de majoor van politie Jeff haar had voorgehouden dat al de goederen die bestemd waren voor de export van de verdachte M., al gecontroleerd waren. De agente achtte een dubbele visitatie nodig. Zij vroeg aan haar collega om één van de zakken zoete patat te controleren. De collega maakte de zak open. Het was opvallend dat bepaalde vruchten een zwart gat vertoonden. In de aardvruchten werden cilindervormige staafjes ontdekt. De verdachte gaf zelf aan dat er drugs in staafjes zaten. De majoor en de verdachte zonderden zich op een bepaald moment af.
Volgens de agente zag zij de verdachte wenken in de richting van de majoor. Zij schonk echter geen aandacht hieraan. De majoor benaderde de agente om de drugs tegen betaling door te laten. De politieman rapporteerde dit aan zijn hogere in rang, B. Op een vraag van de rechter verklaarden de BID-leden dat de majoor duidelijk afgeweken is van de bestaande regels.
Uit het onderzoek blijkt dat in totaal 57 kilogram cocaïne in zoete patat verstopt zat. De kantonrechter heeft deze zaak en de zaak van de majoor apart behandeld. De rechter heeft behoefte om twee getuigen in de zaak van de politieman Jeff te horen. De verdere behandeling wordt hervat op 21 januari. Sanjeev M. en majoor Jeff blijven aangehouden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: