Vier vuurwerkgewonden bij Pertjajah Luhur – activiteit

Vier personen zijn zaterdagavond slachtoffer geworden van een illegale vuurwerkshow, georganiseerd door Pertjajah Luhur op het partijterrein in Nickerie. De mensen zijn behandeld op de Spoedeisende Hulp van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Het jongste slachtoffer is een meisje van 12 en het oudste een 47-jarige vrouw. Na behandeling mochten ze weer naar huis.
Pertjajah Luhur had in de middag- en avonduren activiteiten op het partijterrein. Vrijwel de totale PL-top was aanwezig. Rond 21.00 uur begon een partijlid met het afschieten van vuurwerk. Het vuurwerk kwam op het publiek terecht. Een vrouw werd met brandwonden in haar gezicht per ambulance afgevoerd naar de SEH. Drie anderen zijn per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gebracht.
Het opmerkelijke in dit heel gebeuren is dat PL Nickerie geen vergunning had om vuurwerk af te schieten. Naar Dagblad Suriname verneemt, was ook de brandweer niet op de hoogte dat er vuurwerk afgeschoten zou worden.
Dc Wedperkash Joeloemsing zegt dat de PL vergunning had gevraagd voor een kinderdagviering, maar daarbij had ze niets vermeld over vuurwerk.

error: Kopiëren mag niet!