Unit-houders winkelcentrum Kersten radeloos

De unit-houders van het Kersten Winkelcentrum moeten voor 31 december de units ontruimen. ‘De rechter heeft de gevraagde voorzieningen geweigerd’, zegt mr. Stanley Marica, de raadsman van de unit-houders. Dit houdt in dat de verhuurder Sima NV zonder enige hindernis over kan gaan tot de ontruiming van de units. In eerste instantie zou er vonnis worden gewezen op 14 maart 2013. Door interventie van Marica en een gesprek tussen beide partijen werd deze datum vervroegd naar 31 december.
De unit-houders zijn radeloos. Ze overwegen om in hoger beroep te gaan tegen het vonnis. Een unit-houder geeft aan dat enkele collega’s 14 jaren lang altijd keurig de huur hebben betaald. ‘En nu worden zij zonder meer op straat gezet.’ De ondernemers menen dat er tenminste een ruimte aan hen zou moeten worden geboden om een pand op te zetten of totdat zij een andere ruimte beschikbaar hadden. “Wij zijn een oceaan ingestuurd zonder een retourticket. Met de ontruiming van de units worden ongeveer 150 gezinnen brodeloos gemaakt. Zij zijn ondernemers en weten niet hoe het verder zal aflopen.”
De ondernemers kregen in de maand september te horen dat zij hun units voor 31 december moeten ontruimen. Uiteindelijk sleepten zij de verhuurder Sima NV naar de rechter. De ondernemers zijn ontevreden over de uitkomst van de rechtszaak. Technisch is 29 december de laatste dag van de unit-houders. “Als afstraffing hebben wij geen toestemming gehad om koopavonden te houden. Dit betekent een grote inkomstenderving.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: