Buurtbewoners De Boerbuiten verzetten zich tegen bouw kolossale zakenpanden

Buurtbewoners van De Boerbuitenweg hebben maandag een schrijven gericht naar de districtscommissaris van Paramaribo. Zij hebben graag dat de burgervader bijdraagt aan de onmiddellijke stopzetting van de bouw van twee kolossale zakenpaden in de woonomgeving. “Wij willen niet dat onze vredige woonwijk wordt verpest. Wij kunnen, als deze twee grote zakenpanden worden gebouwd, last krijgen van verkeersopstoppingen en giftige stoffen en onze luchtstroom wordt dan beperkt. Wij willen weten welke type bedrijf hier komt en hoe het komt dat de bouwwerkzaamheden gestadig doorgaan, terwijl de bouwpolitie ons heeft verzekerd dat voor een van de panden geen vergunning is verschaft”, zegt buurtbewoner Rebien Bodha.
Zowel hij als andere buurtbewoners dachten in het begin dat een klein magazijn gebouwd zou worden. Echter blijkt nu het tegendeel. “Wij wonen hier in een kinderrijke buurt en het is een raadsel voor ons welke type bedrijf er komt te staan. Als we wisten dat zo een groot zakenpand werd gebouwd, hadden we allang aan de bel getrokken, want wij willen niet dat onze kinderen gevaar lopen”, zegt Stanley Hooplot.
De buurtbewoners vinden dat de overheid desnoods de terreinen opkoopt en dan recreatie en speelterreinen voor jongeren van de buurt creëert. ‘Zodoende kunnen zij overigens van de straten blijven.’ De brief naar de dc van Paramaribo is door tientallen bewoners van De Boerbuiten en omgeving ondertekend. “Wij vragen de regering en DNA-leden ook dat zij een bijdrage leveren aan de stopzetting van de bouwwerkzaamheden, want zij zouden dit in hun woonwijk nimmer toelaten.”

error: Kopiëren mag niet!