Rechter acht dagvaarding politiemannen in lijn met de wet

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte het verweer van de advocaat in de moordzaak van de Haïtiaan niet gegrond. Zij motiveerde dat het Openbaar Ministerie de dagvaarding van de twee brigadiers van politie, Anielkoemar K. en Haroen N., die terecht staan voor de moord op de Haïtiaan, Celcius Molius, geheel in lijn is met het Wetboek van Strafvordering. De datum, de plaats en de delicten zijn juist aangegeven op de dagvaarding.
Op 29 maart werd het levenloze lichaam van Molius langs de Nieuw Weergevondenweg, omgeving Leiding 18, aangetroffen. Zijn handen waren geboeid. De wetsdienaren die als verdachten zijn aangemerkt, hebben het feit steevast ontkend. Volgens hun verklaring zijn zij onschuldig opgesloten. De advocaten hebben nog behoefte om getuigen in deze zaak te horen. De magistraat heeft de advocaten gevraagd om de vragen die zij aan de getuigen willen stellen schriftelijk aan de griffier te richten. Op 7 januari wordt de behandeling voortgezet. De politiefunctionarissen blijven aangehouden.
 
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: