Bambu Tiki wielrenrace op Lelydorp

Op zaterdag 15 december wordt te Lelydorp de Bambu Tiki wielrenrace gehouden. Bambu Tiki is een lokale winkel aan de Sumatraweg. Eigenares van de winkel tevens organisator van de race, Henna Toredjo, vertelt aan Dagblad Suriname dat deze race ter stimulering van de wielrensport, met name te Lelydorp, wordt georganiseerd. ‘In het verleden kwamen de wielrenners vaak hier in de winkel, maar de laatste tijd gebeurt dat nauwelijks. Op de vraag waarom, kreeg ik als antwoord dat de motivatie er niet meer is, mede vanwege het feit dat er zo weinig wedstrijden zijn. En omdat ik deze sport een warm hart toedraag, heb ik gemeend ter afsluiting van het jaar een race te organiseren’, vertelt Toredjo.
De race is open voor alle wielrenners van Suriname. Er zal in verschillende jeugdklassen gefietst worden, alsook in de elite- en veteranenklasse. Opgave tot deelname kan tot vandaag bij Bambu Tiki aan de Sumatraweg. De bijdrage per fietser is SRD 10, maar daarin is ook inbegrepen een warme maaltijd en een drank. De race begint om 09.00 uur en eindigt om 12.00 uur. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: