Amar Santokhi Karate Master of the year

Amar Santokhi, 3de dan karateka van Sport Instituut Wilfred Burgos, werd de onbetwiste   kampioen van het Surinaamse Karatedo Associatie (SKA) Masterstoernooi 2012. Hij werd kampioen in de disciplines: Kata (stijlpatroon lopen), wapen (Samurai zwaard), zelfverdedigin  en Kumite (vrij vechten 35+). Door de  St. Kyokushinkai Sport Instituut werd hij dan ook terecht  uitgeroepen tot Karate Master of the year.
Door in de vier verschillende gevecht  disciplines op een dag het kampioenschap te behalen  bewees hij een  veelzijdig, ideale en complete karate master te zijn. Shihan Wilfred Burgos,   7de dan Brand Chief en nestor van het karate gebeuren in Suriname, is de leraar van  Santokhi. Hij zegt erg trots op hem te zijn, die ook een zeer gedisciplineerd en gerespecteerd voorbeeldfiguur en persoonlijkheid is. Hij geeft ook aan dat voor het eerst in de Surinaamse karategeschiedenis een persoon vier verschillende titels op een toernooi behaald heeft.
Santokhi is mede-instructeur van karateschool Burgos, belast met de leiding van afdeling Altona weg te Lelydorp. Hij behoort al langer dan 12 jaar tot  de absolute top in Suriname betreft de verschillende disciplines. Behalve  de vele  nationaal titels, behaalde hij in 2002 ook een internationaal een gouden medaille voor Suriname op het onderdeel team kata. Verder  maakt  hij vanwege zijn grote karate  technische/theoretische kennis en vaardigheden, ook deel uit van de SKA dangradencommissie en het scheidsrechterskorps. Santokhi verdient dan ook met recht de titel van Karate Master of the  Year.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: