Vuurwerkverkoop vanaf 27 december

De officiële datum voor het afschieten van vuurwerk is gesteld op 27 december. Deze datum zal voor altijd gehandhaafd worden. Dit wordt bevestigd door districtscommissaris Mohamad Kasto van Paramaribo Noord -Oost.  Men mag van 27 december tot en met 2 januari vuurwerk aan de consument verkopen. Dc Kasto geeft aan dat wanneer de vuurwerk-importeurs aangeven dat zij niet officieel op de hoogte zijn van de afschietperiode, dat niet op waarheid berust. De vuurwerkimporteurs weten vanaf het afgelopen jaar dat de datum van 23 december is verschoven naar 27.
Deze datum zou reeds in het afgelopen jaar 2011 gehanteerd worden, maar door hevige protesten van de importeurs werd het voor dat jaar herroepen naar 23 december. De importeurs werden met deze datum geconfronteerd, nadat zij alle containers met vuurwerk binnen hadden. Om hen tegemoet te komen werd de datum teruggedraaid, met dien verstande dat dit jaar, 2012,  de verkoopdatum  zou ingaan op 27 december. “Die afspraak was meer dan duidelijk”, zegt de districtscommissaris.
De parlementariër en voorzitter van DOE, Carl Breeveld, en nog enkele andere instanties hadden vorig jaar het verzoek gericht om de datum voor het afschieten in te korten. Het verzoek werd gehonoreerd, maar werd na de vele protesten van de importeurs weer teruggedraaid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: