Diefstal Magentakanaalweg verijdeld

Gistermorgen zijn inbrekers een woning aan de Magentakanaalweg binnengedrongen. B.M. vertrok omstreeks negen uur samen met zijn wederhelft van huis om boodschappen te halen. Bij terugkeer van het echtpaar zag de vrouw des huizes dat een kettingzaag dichtbij de deur was geplaatst. Een door B.M. ingesteld onderzoek wees uit dat één van de schuiframen achter de woning was stuk geslagen. De bewoners begrepen gelijk dat zij bezoek hadden gekregen van ongewenste gasten. De politie werd gealarmeerd. De familie kan zich niet voorstellen dat binnen een korte tijd dieven hun woning waren binnengedrongen.
De Magentakanaalweg is een druk bereden weg. Het vermoeden bestaat dat de inbrekers op de loer zijn gegaan teneinde toe te slaan op het moment dat het echtpaar de woning verliet. Er is niets meegenomen door de inbrekers. B.M. vermoedt dat de diefstal in vereniging zou plaatsvinden. Om de kettingzaag te vervoeren, zou kennelijk gebruik worden gemaakt van een voertuig. Samen met de politie werd de buurt uitgekamd op zoek naar de inbrekers, maar die bleken het hazenpad te hebben gekozen. Het is de vierde keer dat er is ingebroken in de woning van B.M. Eerder hebben de boeven geld, sieraden en een chequeboek meegenomen. Kort geleden vond er een diefstal plaats in de directe omgeving.
B.M. zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat het geen zin meer heeft om waardevolle spullen in huis te hebben. De forensische opsporing van het Korps Politie Suriname moest langskomen om sporen te verzamelen voor het verdere onderzoek. De meeste woninginbraken vinden overdag plaats wanneer de bewoners aan het werk zijn.
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: