Sheilendra Girjasing: ‘Beleid regering niet eenduidig’

‘Het beleid van de regering is niet eenduidig. Elke minister komt zijn of haar eigen verhaal vertellen in het parlement over hetzelfde onderwerp.’ Dit zei VHP- parlementariër Sheilendra Girjasing gisteren in de DNA. Hij haalde als voorbeelden aan de kwestie van de rijstboeren, de dijkenbouw, de armoedebestrijding en het William Kraanplein. ‘In de kwestie van de rijstboeren heeft de voorzitter van het Rijstorgaan incentives van SRD 130 per hectare ingezaaide padie beloofd. De minister komt in de DNA en vertelt een ander verhaal. Een DNA-lid van de coalitie geeft weer een ander verhaal.’
Een andere tegenstrijdigheid binnen de regering zou de herinrichting van het William Kraanplein zijn. ‘De RGB-minister zegt in de DNA dat er een onderzoek gaande is en dat de werkzaamheden stopgezet zijn. In de realiteit blijkt dat de werkzaamheden nooit stopgezet zijn en bijna in de afrondende fase zitten. Een dag erna verklaart de OW-minister in het parlement dat er geen vuiltje aan de lucht is en dat de RvM dit project maanden geleden goedgekeurd heeft.’
Het derde geval betreft de dijkenbouw in Commewijne. ‘De president zegt dat de dijken er komen. De OW-minister zegt dat de dijken aangepast gebouwd zullen worden. Ook geeft hij aan dat bepaalde werkzaamheden niet gedaan zijn, omdat alleen Nederlandse bedrijven mee mochten doen met de openbare aanbesteding.’ De VHP-parlementariër wilde van de minister weten welk Surinaamse bedrijf de werkzaamheden aan de Waterkant verricht.
De VHP’er vindt ook vreemd dat het vraagstuk van armoedebestrijding door de Sozavo-minister is verwezen naar de vicepresident. ‘Maar de vp komt niet aan het woord in de DNA. Hoe moeten we het beleid dan analyseren? Coalitieleden geven een rooskleurig beeld aan in het land, waarom zegt de Sozavo-minister dat er constant lange rijen zijn van mensen die SRD 30 ondersteuning per maand komen halen’, vraagt Girjasing.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: