EBS: ‘Ongelukkige omstandigheden dwingen EBS buurten af te schakelen’

Door een samenloop van omstandigheden is de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) genoodzaakt geweest om zondagmiddag enkele buurten uit te schakelen. De EBS hoopt dat dit euvel vandaag tot het verleden zal behoren. De EBS had volgens zijn serviceschema gepland om een van haar machines te onderhouden. Die werkzaamheden waren gaande toen Staatsolie gisteren te kennen gaf dat zij een van haar generatoren ook aan een dringend technisch on­derzoek moest onderwerpen. Op hetzelfde moment meldde Suralco dat zij wegens hoge temperaturen niet meer dan 100 MW kon leveren aan de EBS. Het gevolg was dat gisteren enkele buurten bij toerbeurt werden uitgeschakeld.
Tegen twee uur ’s middags beschadigde een graafmachine te Latour tijdens graafwerkzaamheden een 33 KV kabel. Het gevolg was dat netcomponenten in onder­station Menckendam overbelast raakten. Om verdere schade en een groter uit­geschakeld gebied te voorkomen, was de EBS gedwongen om enkele gebieden uit te schakelen.
De EBS biedt haar welgemeende verontschuldiging aan de verbruikers aan, die zonder elektriciteit zitten. De EBS wil echter benadrukken dat door overwegend onvoorziene omstandigheden enkele woonwijken bij toerbeurt zijn uitgeschakeld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: