OW-minister Abrahams: ‘Herinrichting William Kraanplein goedgekeurd door RvM’

De Raad van Ministers (RvM) heeft de herinrichting van het William Kraanplein goedgekeurd. Dit gebeurde op 31 juli 2012. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) is het ministerie van Financiën momenteel bezig om autorisatie voor deze aanvraag te verlenen. De gelden voor dit project zijn opgenomen op de begroting van OW onder de naam ‘Aanleg en verbetering wegen’. Het is onduidelijke of de opdracht tot uitvoering van de werkzaamheden op aanvraag van de particuliere Stichting Beheer en Ontwikkeling William Kraanplein is gebeurd.
Al een tijdje wordt in DNA gewag gemaakt van dit project. Het VHP-lid Mahinder Jogi heeft deze zaak altijd aan de kaak gesteld. Volgens hem voert OW voor SRD 1.6 miljoen werkzaamheden uit voor de particuliere stichting. ‘Hoe kan dat’, vraagt de oppositie zich af. Het werk zou ook onderhands gegund zijn aan een aannemer.
Abrahams legde gisteren in DNA uit dat het project onderdeel is van een groter programma om een aantal pleinen in te richten. ‘Zo zijn ook de werkzaamheden aan de Fred Derbystraat ten behoeve van het monument van Fred Derby door OW uitgevoerd. Volgend jaar worden ook het Anton de Kom-, Valliants- en Sivaplein aangepakt. Het is geen nieuw plan, maar het kwam al voor in het ‘Herinrichtingplan Paramaribo’ van de regering Venetiaan/Sardjoe’, gaf Abrahams aan. Met het directoraat Cultuur zal de minister bekijken om samen alle pleinen in stad en district ter hand te nemen.
Asha Gajadien-Bhagwat
 
 

Stichting Beheer en Ontwikkeling William Kraanplein

De laatste tijd is er veel gesproken over de werkzaamheden op het William Kraanplein en de Stichting Beheer en Ontwikkeling William Kraanplein. Er is altijd mysterieus gedaan over de mensen achter deze stichting en het doel. De stichting is opgericht op 12 september 2006 en is gevestigd aan de Langatabikistraat. Ze is pas op 5 november 2012 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). De stichting was volgens KKF sinds haar oprichting in 2006 tot dit jaar, 6 jaar lang, niet actief. Het stichtingsbestuur bestaat uit 3 leden. De voorzitter is Derrick Delshot, secretaris is Helena Johanna Blom en penningmeester Francis Marion Wijders.

Het doel van de stichting is het William Kraanplein beheren en mede helpen ontwikkelen tot een toeristisch uitgangscentrum in Paramaribo Zuid. Dit doel tracht ze onder andere te bereiken door het organiseren van culturele, educatieve en recreatieve activiteiten. Andere doelen zijn het creëren van werkgelegenheid door middel van directe en indirecte dienstverlening ten behoeve van het uitgangscentrum en het opzetten van een locatie met computer- en internetfaciliteiten en een promenade met Surinaamse culinaire diversiteit. Ook wil de stichting de SWM-watertoren maken tot een toeristisch trekpleister.

Medio vorig jaar had de stichting een activiteit met Clarence Seedorf. De wereldvoetballer werd op het William Kraanplein gehuldigd. De stichting liep ook met het idee om het William Kraanplein te vernoemen naar Clarence Seedorf.

error: Kopiëren mag niet!