Sociale Zaken komt ouders drielingen tegemoet

SRD 3.000 per maand voor een periode van twee jaar
Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) komt ouders van drielingen tegemoet. De nieuwe beleidsmaatregel van Sozavo is dat minder draagkrachtige ouders in aanmerking zullen komen voor een bedrag van SRD 3.000 per maand gedurende de eerste twee jaren van de kinderen. Ook zal Sozavo naar behoefte inkomen met huisvesting, medische hulp en babyvoeding. Dit maakte minister Alice Amafo van Sozavo kenbaar in het parlement tijdens de begrotingsbehandeling.
Directe aanleiding voor het initiatief van Sozavo was de geboorte van een drieling in het ‘s Lands Hospitaal in november. De 25-jarige moeder is werkloos, terwijl de vader van de kinderen een taxichauffeur is. De vrouw woont in een tweekamerwoning met 13 personen: oma, moeder, twee zusters, vier nichten, een 4-jarig zoontje en nu de drieling.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: