Deelnemers Consude Games krijgen warm onthaal

Na een week van deelname aan de Consude Games in Natal, Brazilië is de delegatie vanmorgen warm ontvangen door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Vanuit de luchthaven werd de delegatie met loeiende sirene naar de Anthony Nesty Sporthal (NIS) begeleid. Ondanks dat de vermoeidheid op de gezichten van de sporters af te lezen was, waren zij ingenomen met de ontvangst die het Ministerie voor hen had georganiseerd.  “Ik ben blij jullie allen weer gezond terug te zien. Ik ben  jullie zeer erkentelijk voor de deelname aan de Consude Games. Ik vind het geweldig dat onze kinderen ook met medailles huiswaarts zijn gekeerd”, sprak minister Ismanto  Adna vol lof.  Het is de eerste keer dat Suriname is uitgenodigd voor de Consude Games. De bewindsman spreekt de hoop uit dat het volgend jaar, wanneer de Consude Games in Argentinië gehouden wordt, de jeugd weer met positieve resultaten terugkomt. Suriname heeft nu een jaar lang de tijd om zich voor te bereiden op de volgende Consude Games.  Tevens wordt  er met andere regionale organisaties onderhandeld voor deelname aan soortgelijke spelen. Volgens Adna zien de vooruitzichten er heel goed uit. Het ministerie wil de jeugd blijven stimuleren om aan sport te doen en Suriname op de kaart te blijven plaatsen. Onze missie is voor dit keer zeker wel geslaagd en jullie krijgen nog een cadeau van het ministerie”, verzekerde Adna de jonge sporters.

error: Kopiëren mag niet!