Bouterse dekoloniseert Suriname van Nederland maar maakt Suriname kolonie van China

Een politiek analist die anoniem wenst te blijven, is de mening toegedaan dat de trend die is ingezet door het Nieuw Front in de periode 2000-2010 om zonder een plan Chinezen toe te laten zal, worden voortgezet door president Desi Bouterse. Het Nieuw Front toen, met als de trekkers VHP, NPS en Pertjajah Luhur, zijn verantwoordelijk voor deze overname van de Surinaamse economie door de Chinezen uit China. De enige die zich verzet had, was Ronny Brunswijk, maar toen dacht men dat men te doen had met een Marron die de toekomst niet kon voorzien. Achteraf is gebleken dat juist hij het goed had en de anderen niet konden kijken in de toekomst. Het was Brunswijk die het Chinese palmoliebedrijf Sheng Hong Tai weghield van het Marowijne-gebied. Hij voorzag de overname van het gebied waar zijn achterban woont en werkt. De analist zegt dat Bouterse 15 jaren buiten de wereldrealiteit heeft geleefd. Hij zat niet in het machtscentrum en kon vanwege zijn internationale arrestatiebevel ook niet openlijk het land uit. In de periode 1996-2000 werd hij tijdens de regering Jules Wijdenbosch uit het machtscentrum gezet. Hij werd ook ontslagen als adviseur van Staat. Hierdoor ontstond er een scheuring binnen de NDP. DNP 200 werd geboren welke intussen ook is opgehouden te bestaan.
Bouterse heeft weinig mogelijkheden om eigen grote projecten te verwezenlijken middels in eigen land verdiend geld. Hij zal en is intussen op zoek gegaan naar  geld, dat gemakkelijk te krijgen is en waarbij niemand vragen stelt. Dat is momenteel alleen te vinden bij de Chinezen uit China. Die hebben natuurlijk ook hun wensen, welke zij al een groot deel verwezenlijkt kregen door het Nieuw Front. Bouterse  heeft dat ook ingewilligd, omdat hij niet kan rekenen op snelle  financiële steun vanuit onder andere de Wereldbank en andere internationale instituten die voorwaarden stellen. Bouterse zal de geschiedenis ingaan als de man die Suriname herkoloniseert, maar dan in de boezem van China. Zijn woorden als zelf doen, zijn alleen woorden, daar hij geen eigen financiële kracht heeft om invulling aan te geven. De aankomende generatie zal ondergeschikt worden aan buitenlanders, deels onder de Brazilianen en een ander deel onder de Chinezen. De economie, waarin Surinamers een bestaan konden vinden en of een bedrijf konden opzetten, is nu al verdwenen.  Supermarkten, bouwmaterialen-, kleding- en schoenenzaken zijn nu al niet meer in handen van Surinamers. De andere bedrijven van Surinamers zullen ook verdwijnen.  Hier is geen sprake van een economische boom, maar eerder van economische overname.
De analist zegt dat men zich de vraag moet stellen onder wie het beter is. Onder Nederland of onder China. Mensen rondom Bouterse hebben heel weinig een succes verhaal en zijn ook haastig op zoek naar vaste bestaanszekerheid voor zichzelf. Voor zij die succes hebben, kijken alleen naar de meer verdiensten voor zichzelf en niet van de natie. De analist zegt dat Bouterse zich nu moet afvragen hoe hij herinnerd wenst te worden. Is hij de man die verdacht wordt van moorden, de man de in de jaren 80 Suriname heeft gebracht naar hyperinflatie (geldontwaarding) of wil hij herinnerd worden als de man die nu predikt ‘mind shift’. Maar dan welke shift.

error: Kopiëren mag niet!