Kadertraining voor besturen van buurtorganisaties

Met het doel jonge kaderleden in de principes van gemeenschapsontwikkeling in te leiden en hen toe te rusten met strategieën en vaardigheden organiseert het Onderdirectoraat Jeugdcentra (OD Jeugdcentra) van het ministerie van Sport en Jeugdzaken vanaf 30 november kadertrainingen voor de besturen van buurtorganisaties. Het streven is dat jongeren op adequate wijze kunnen participeren binnen de besturen van buurtorganisaties. De kaderleden die worden klaargestoomd, moeten op termijn zodanig  functioneren dat de buurtorganisaties worden  versterkt c.q. verbeterd. Op deze manier krijgen jonge vrijwilligers de ruimte om actief te participeren bij het tot ontwikkeling brengen van de buurten. De samenwerking tussen de oudere en de jonge generatie wordt vergroot en eerstgenoemde groep kan langzaamaan gemakkelijker terugtreden in de wetenschap dat het werk dat ze met toewijding heeft opgebouwd, voortgang vindt.
De training behelst de modules ‘Teambuilding en teamwork’, ‘Community development’ en ‘Organisatie en management’. De training is praktijkgericht en sluit goed aan bij het werk- en denkniveau van de deelnemers. De training is bestemd voor jongeren van buurtorganisaties die al actief bezig zijn, een bestuursfunctie bekleden binnen de buurtorganisatie en voorgedragen zijn door het bestuur. Jongeren uit diverse buurten die bereid en in staat zijn hun bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun buurt, ingeleid dienen te worden in gemeenschapsontwikkeling en zijn voorgedragen door het bestuur, kunnen ook getraind worden. De eerste kadertraining  gaat vandaag  in het Stardust Hotel te Leonsberg van start en duurt   t/m 2 december.
 

error: Kopiëren mag niet!