Verdachten beroving Nickerie voorgeleid

De twee verdachten die door de politie zijn opgepakt wegens verdenking van de beroving bij de familie Premcharan te Corantijnpolder, zijn gisteren voorgeleid.  Afgelopen maandag op klaarlichte dag werd de familie beroofd van alle waardevolle spullen. De schoondochter en de moeder werden aan handen en voeten gekneveld. De schoondochter kreeg een slag met de kolf van het wapen, waarmee de criminelen zich gewapend hadden. Advocaat John Moerahoe, die beide verdachten juridisch bijstaat, zegt dat zijn cliënten het feit ten stelligste ontkennen. Uit de verklaringen blijkt dat de dader een familielid is. De rovers hebben onder meer sieraden, geld, een kluis, een mobiele telefoon en een laptop meegenomen. Volgens de familie zijn de rovers ingelicht door een neef. Hij is geen onbekende van de politie. Hij was eerder aangehouden in verband met een roofoverval bij een goudsmid op de markt.
Volgens de schoondochter zijn de twee voertuigen waarmee de daders hun slag hebben geslagen door de politie in beslag genomen. Twee van de rovers, onder wie de neef, zijn voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!