Somohardjo: ‘Lie A Kwie zit niet voor spek en bonen’

‘Uw onderminister, Abigail Lie A Kwie, is overnight verplaatst van het ministerie van Openbare Werken naar LVV en er is zelfs gesteld dat ze voor spek en bonen daar zit. Wat is dan de meerwaarde van uw onderminister’, vroeg Dagblad Suriname aan de voorzitter van de Pertjajah Luhur.  Somohardjo zei dat zijn partij op de rem heeft getrapt toen vernomen werd dat deze onderminister geen toegevoegde waarde heeft. ‘Onze onderminister heeft ten eerste een universitaire opleiding en we hadden gehoopt dat er een goede samenwerking zou zijn met de minister van Openbare Werken, maar dat is mislukt. De minister zal zijn eigen redenen hebben, maar bij onze ministeries LVV, HI en Binnenlandse Zaken is er zoveel werk te verrichten. Om problemen binnen de coalitie te voorkomen, is het voorstel vanuit de partij ingediend om Lie A kwie over te plaatsen naar LVV.’
Somoharjo benadrukte dat hij geen problemen binnen de coalitie wenst om een onderminister. ‘De meerwaarde van Lie A kwie is dat zij nu officieel als onderminister is belast met veeteelt en met de coördinatie van ‘Agrarische Ontwikkeling Binnenland’. Verder is ze belast met de sierteelt en eventueel met de fruitteelt. Misschien was ze bij Openbare Werken onbruikbaar, maar bij onze ministeries niet. Er moeten meer onderministers komen, daar hebben we behoefte aan.’ Somohardjo verkondigt dat met de komst van Lie A Kwie en haar inbreng veeteelt opeens veel groter kan worden.

error: Kopiëren mag niet!