Frederik Finisie: ‘Liever Gerold Dompig dan Clean Sweep’

De parlementariër Frederik Finisie van de NDP is heel blij met de werkzaamheden van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en haar werkarmen in het binnenland. Vooral de ordening van de goudsector, onder leiding van Gerold Dompig, juicht hij toe. ‘Er is heel veel gedaan door de Commissie Ordening Goudsector. Gisteren nog hebben ze vergaderd met de kapitein van Nieuw Koffiekamp om mogelijkheden te bekijken om de lokale bevolking aldaar te voorzien van concessies, waarop ze hun brood kunnen verdienen. Vandaag volgt een meeting te Brownsweg.  Liever Gerold Dompig dan Clean Sweep’, zegt Finisie.
De Operatie Clean Sweep werd in het leven geroepen door de toenmalige minister van Justitie en Politie, Chandrikapersad Santokhi. De bedoeling was om de illegale praktijken in het binnenland, vooral in de goudsector, in kaart te brengen en te reguleren. Maar door hevig verzet van de lokale bevolking en de Brazilianen in het Benzdorp-gebied, werd deze operatie niet voortgezet.
Finisie had ook lovende woorden voor NH, die de waterproblematiek in het binnenland aanpakt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!