Driftkop veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden

Giovanni Paal moet 3 jaar en 6 maanden brommen wegens het toebrengen van zwaar lichamelijke letsels, poging tot moord en bedreiging. Paal heeft op verschillende momenten zijn ex-vriendin mishandeld. Zo ook op 16 september, de verjaardag van het slachtoffer. Op die bewuste dag meldde Paal het slachtoffer dat hij even langs zou komen. Daar aangekomen geraakte hij in een woordenwisseling met het slachtoffer. Dit mondde uit in een handgemeen. Dat gebeurde eveneens op 24 december 2011. Op die bewuste dag belde een buurvrouw ten einde raad de politie.
Volgens het psychologisch rapport kunnen de feiten aan de verdachte in mindere mate worden aangerekend. De officier van justitie, Shanta Mahadew, achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en eiste een gevangenisstraf van 5 jaar met aftrek. De verdachte is reeds eerder veroordeeld tot 2 jaar wegens mishandeling van deze zelfde vriendin.
Advocaat Sonny Chotkan gaf aan dat de aanleiding van de mishandeling was dat de verdachte een man had ontmoet die hem vertelde dat hij seks had met zijn vriendin, en wel in bijzijn van haar 4-jarige dochter. De verdachte ging hierop woedend naar de woning van zijn vriendin. De situatie liep danig uit de hand. De raadsman verzocht de rechter om, gelet op de omstandigheden en het rapport van de psycholoog, rekening te willen houden met de verdachte. Ook verzocht hij de rechter om het strafvoorstel van de officier te willen mitigeren. De magistraat achtte de bovengenoemde 3 feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Paal tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 6 maanden met aftrek.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!