Hof wees verzoek tot invrijheidstelling politie-inspecteur af

Advocaat Dwight Kraag had op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering het verzoek tot invrijheidstelling van zijn cliënt ingediend bij het Hof van Justitie. Het hof heeft negatief beslist over de invrijheidstelling van de politie-inspecteur Daiperkash T.. Hij wordt verdacht van afpersing. Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat twee politiefunctionarissen twee Brazilianen hebben afgeperst. Deze Brazilianen zouden door de politiemannen op heterdaad zijn betrapt bij het kopen van kwik. In de zaak tegen Sharvin, ook een politieambtenaar, is Daiperkash als getuige gehoord. Hij heeft zijn betrokkenheid ontkend. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de verdediging dat hij nog geen stukken heeft ontvangen. Maandag nam het hof de zaak van Daiperkash in behandeling. De verdediging en de waarnemende procureur-generaal zijn reeds aan het woord geweest. De raadsman geeft aan dat zijn cliënt het strafbare feit ten stelligste ontkent.

error: Kopiëren mag niet!