Uitspraak in mensenhandelzaak op 17 december Mungra en medeverdachte blijven aangehouden

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing verdaagde gisteren de uitspraak in de zaak tegen Soerindre Mungra en zijn dienstvrouw naar 17 december. De magistraat gaf aan dat het een vrij lijvig dossier is. De verdachte Mungra heeft de rechter in het bijzonder ook verzocht om deze zaak goed te bekijken. Mungra en de medeverdachte zitten al vanaf 28 december 2011 in voorarrest. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste op de vorige zitting tegen elk een gevangenisstraf van 4 jaar. Het slachtoffer heeft een vrij duidelijke verklaring tegen beide verdachten afgelegd. Volgens verklaring van het slachtoffer bracht de dienstvrouw, dus de tante van het meisje, haar via de backtrackroute naar Suriname. Het slachtoffer beschreef ook de woning van Mungra bij de politie. De dienstvrouw, Parbatie, zou volgens het politioneel onderzoek haar zus, de moeder van het meisje, benaderd hebben om haar dochter met haar mee te sturen naar Suriname.
In gesprek met Dagblad Suriname zegt Mungra dat hij vertrouwen heeft in de rechtspraak. Hij kan wachten op de uitspraak van de rechter, omdat hij weet dat het recht zal zegevieren. Mungra en Parbatie blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!