Getuigen herkennen gewapende rover positief

Twee getuigen, die op 26 april 2012 beroofd zijn, hebben een van de verdachten, Eugene T., positief herkend. De medeverdachte Ewald P. heeft vermoedelijk als taxichauffeur gefungeerd. Een politieman verklaarde op de zitting dat hij Ewald heeft aangehouden op basis van een telefoonuitdraai. Ewald zou op die bewuste dag zeker meer dan 13 keren hebben gebeld op het nummer van Eugene. Dit bleek te zijn gebeurd voor en tijdens de beroving. De verdachte Ewald heeft bij de politie verklaard dat hij op een andere locatie was tijdens de beroving, maar uit het onderzoek blijkt dat hij in de directe omgeving van de woning van de benadeelde F. was.
De eerste getuige verklaarde dat hij met zijn wagen, een Toyota D-max, naar zijn vriend F. was geweest. Hij had SRD 7800 en Euro 250 in zijn tas, welke hij op zijn schouder droeg. Op een bepaald moment zag hij de verdachte Eugene gewapend met een jachtgeweer met afgezaagde loop op hem afkomen. Hij hield de benadeelde onder schot en de andere knevelde hem. De benadeelde F. heeft ook slagen van de rovers moeten incasseren. De rovers reden na hun snode daad weg met het voertuig van de benadeelde. Na enkele dagen trof de benadeelde zijn wagen onbeheerd aan.
Advocaat Raoul Lobo merkte op dat geen van de getuigen zijn cliënt heeft herkend. Hij verzocht de rechter om de vrijheidsbeneming van de verdachte op te schorten. Officier van justitie Claudia Bruining verzette zich tegen het verzoek. Zij gaf aan dat de verdachte Ewald eerder veroordeeld is voor een dergelijk feit. Hij heeft bij een andere roofoverval gefungeerd als taxichauffeur. Het schijnt dat hij geen lering heeft getrokken uit zijn vorig vonnis. De magistraat wees het verzoek tot invrijheidsstelling af, omdat er nog ernstige bezwaren tegen de verdachten overeind staan. Beide verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!