Afpersingzaak politie-inspecteur in raadkamer behandeld

In de zaak, waarbij inspecteur van politie Daiperkash T. als verdachte is aangemerkt, heeft advocaat Dwight Kraag op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering het verzoek tot invrijheidstelling ingediend bij het Hof van Justitie. Daiperkash wordt verdacht van afpersing. Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat twee politiefunctionarissen twee Brazilianen hebben afgeperst. De Brazilianen hadden een deal. Tijdens overhandiging van het kwik en het geld kwamen twee politiemannen echter naar de plaats van het delict. De zaak tegen Sharvin is reeds bij de kantonrechter. In die zaak is Daiperkash als getuige gehoord. Hij heeft zijn betrokkenheid ontkend. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de raadsman dat deze zaak gisteren in de raadkamer is behandeld. De verdediging en de waarnemend procureur-generaal zijn reeds aan het woord geweest. De raadsman geeft aan dat zijn cliënt het strafbaar feit ten stelligste ontkent. Hij geeft aan dat hij niet naar de plaats is geweest. De rechter heeft nog geen beslissing genomen met betrekking tot de invrijheidstelling.

error: Kopiëren mag niet!