President Bouterse opent ACP-EU-meeting

President Desi Bouterse zal de opening verrichten van de 24ste sessie van de ACP-EU Joint Parliamentary Assembly in de KKF-hal. Dit maakte Rabin Parmessar, voorzitter van de voorbereidingscommissie van deze sessie, gisteren bekend in Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal. Naast de ACP-EU meeting zal ook de 30ste sessie van de ACP Parliamentary Assembly gehouden worden in Suriname. De sessies worden gehouden van 22 november tot en met 29 november 2012.
Volgens Parmessar hebben al 400 personen zich officieel opgegeven voor deelname. Verwacht wordt dat voor de opening het aantal zal oplopen naar 600. ‘We weten nog niet precies hoeveel mensen uit het Caribisch gebied zullen komen naar Suriname. Ze hebben geen visum nodig en kunnen op het laatste moment alsnog besluiten te komen’, zegt Parmessar. De NDP-parlementariër geeft aan dat naast parlementariërs, ook ondersteunend personeel en persmensen zullen afreizen naar Suriname. ‘Alle grote hotels zijn al bijna volgeboekt. Het taxiwezen en de voedingsbranche zullen ook meeverdienen’, somt Parmessar de positieve economische effecten van deze meeting op. ‘We willen Suriname zo goed uitdragen, dat de gasten zullen besluiten om voor een tweede keer Suriname aan te doen.’
Parmessar legt uit dat dit evenement op parlementsniveau zal zijn. Behalve de opening zal president Desi Bouterse met zijn regering niet veel te bemoeien hebben. Hij zal hoogstwaarschijnlijk de gasten een receptie geven. ‘Voor de rest is het een meeting van parlementariërs over de gehele wereld. Zij bepalen de agenda en nemen besluiten.’
Door negatieve reclame van Nederland over de huidige machthebbers leek het erop dat de ACP-EU-meeting niet in Suriname gehouden zou worden. De Nederlandse EU-parlementariërs probeerden hun collega’s zover te krijgen om niet naar Suriname te komen. De ACP-landen stonden echter pal achter Suriname om deze meeting te organiseren. Indien de meeting niet in Suriname gehouden zou worden, zou er voor dit jaar dan ook geen ACP-EU meeting zijn, stelden ze.

error: Kopiëren mag niet!