President Bouterse: ‘Onderministers hebben geen meerwaarde in regeerkabinet’

President Desi Bouterse heeft gisteren bij de beantwoording van vragen bij de algemene politieke beschouwingen aangegeven dat het onderministerschap geëvalueerd zal worden. Op de vraag van DOE-parlementarier Carl Breeveld gesteld in eerste ronde of onderministers in het kabinet een meerwaarde hebben, gaf het staatshoofd onomwonden aan dat dit niet het geval is.
De president zei in zijn beantwoording dat er problemen waren met betrekking tot de inpassing van PL-onderminister Abigail Lie A Kwie in het taken- en bevoegdhedenveld op Openbare Werken (OW). De spanningen met betrekking tot de taakverdeling tussen de onderminister en de minister hebben er uiteindelijk toe geleid dat Lie A Kwie ‘werkloos’ bleef op dit departement. Ze kon volgens het staatshoofd bij nader inzien beter worden ingepast bij het ministerie van LVV. Het staatshoofd merkte op dat hetzelfde gezegd kan worden van de NDP-onderminister Mahinder Gopi van Regionale Ontwikkeling (RO). Gopi zou ook zijn draai niet kunnen vinden op dit departement en ook ‘werkloos’ daar zitten.
Breeveld vroeg nadrukkelijk of de onderministers voor spek en bonen, ‘fu soso’, zitten in het regeerkabinet. Dit is volgens het assembleelid niet goed voor de waardigheid van de personen die deze functie bekleden. Het onderministerschap zal nader bekeken worden.

error: Kopiëren mag niet!