Bananenproductie eerste helft 2012 gestegen

De bananenproductie in Suriname steeg in de eerste helft van 2012 met 13%. Dit staat vermeld in het rapport van de Centrale Bank van Suriname over de economische ontwikkelingen in het eerste halfjaar van 2012. De Stichting Behoud Bananensector (SBBS), de belangrijkste bananenproducent van Suriname, streeft naar een uitbreiding van de productie met ongeveer 20% in 2012. Vooruitlopend op het feit dat de preferentiële toegang tot de Europese markt binnenkort zal eindigen, investeert de onderneming in moderne productiemiddelen en bereidt zich voor op privatisering. In het kader van het samenwerkingsakkoord tussen de landen uit Afrika, het Caribische gebied en de Stille Oceaan (ACP-landen) en de Europese Unie, zijn afspraken gemaakt om de concurrentiepositie van de bananenindustrie in de ACP-regio te versterken.
 

error: Kopiëren mag niet!