Anton Paal: “Regering, praat met uw volk”

‘Regering, praat met uw volk.’ Deze oproep deed MC/Palu-assembleelid Anton Paal over het beleid met betrekking tot de bouw van de zeedijk te Coronie. Paal nam maandag de gelegenheid te baat om deze kwestie aan te snijden op de eerste dag van de begrotingsbehandeling in het parlement. Het assembleelid uitte zijn grote teleurstelling over het besluit dat genomen is om de bouw te ‘temporiseren’. Er is na de uitspraak van de OW-minister nooit een duidelijke uitleg geweest. ‘Dit is niet de wijze waarop men communiceert met het volk’, zegt Paal.  Het assembleelid wil weten wat de regering bedoelt met het temporiseren van de bouw.
Coronie vecht al jarenlang een verbeten strijd tegen het oprukkende water van de zee. Er is naar verschillende oplossingen gezocht. Uiteindelijk zijn er middelen vrijgemaakt voor de bouw van een zeedijk. Volgens Paal is de Coroniaanse samenleving bezorgd over de natuurlijke gevolgen van het stoppen van de bouw, maar ook over mogelijke sociale erupties.  De Coroniaanse gemeenschap maakt zich zorgen over het mogelijk afvloeien van jongeren die een baan hadden gevonden bij de bouwactiviteiten van de dijk. Het assembleelid vroeg zich af wie deze werkenden zal opvangen als ze straks zonder baan komen te zitten. DNA-voorzitter Jennifer Geerlings – Simons zei dat ze de regering ook zal aanschrijven  om duidelijkheid te verkrijgen over deze kwestie.

error: Kopiëren mag niet!