Roofmoordzaak toerist Anthony Eersel afgerond Straffen variërend van vrijspraak tot 2 jaar, 4 jaar en 10 jaar

Kantonrechter Alida Johanns heeft gisteren uitspraak gedaan in de roofmoordzaak van de toerist Anthony Eersel. De magistraat achtte tegen de verdachte Clifford le Blank diefstal door middel van geweldpleging de dood ten gevolg hebbende wettig en overtuigend bewezen. Ondanks de ontkenning van de verdachte dat het slechts zou gaan om de beroving van de gouden halsketting van het slachtoffer achtte de rechter het feit bewezen. Le Blank is op de zitting teruggekomen op zijn eerder afgelegde verklaring. Hij verklaarde op de zitting dat hij en Eersel een oude vete hadden. De magistraat vond het verhaal van de verdachte leugenachtig. Zij veroordeelde Le Blank voor het gepleegde feit tot een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek. Dit vonnis is conform de eis van de officier van justitie.
De verdachten hebben elk bij de politie na hun aanhouding verklaard dat Renold inlichtingen had verschaft dat het slachtoffer, in dronken toestand, zich voor een winkel bevond. De bedoeling van de informatie was dat de verdachten Le Blank en Furlen Kiene het slachtoffer moesten beroven van zijn halsketting. Kiene en Le Blank zijn toen naar de locatie gereden met de vierde verdachte Guillermo. Tijdens de beroving verzette het slachtoffer zich. Le Blank haalde toen een mes tevoorschijn waarmee hij het slachtoffer bewerkte. Als gevolg van de steken is Eersel komen te overlijden. De magistraat achtte medeplichtigheid van Kortram wettig en overtuigend bewezen. Hiervoor legde de rechter hem een celstraf op van 2 jaar met aftrek. Aan de verdachte Kiene, die tijdens het delict aanwezig was, werd een gevangenisstraf van 4 jaar opgelegd. Ook dit vonnis was conform de eis. De vierde verdachte Guillermo werd wegens gebrek aan wettig en overtuigend bewijs integraal vrijgesproken. De magistraat gaf aan dat de rechtsorde geschokt was door het gepleegde feit en dat zij daarom niet lichtvaardig hierover heen kon gaan. In deze zaak zijn jeugdige verdachten betrokken. Rekening houdend met de persoon van de verdachten en het feit dat zij first offenders zijn, werden de bovengenoemde straffen aan de verdachten opgelegd. Eersel werd aan de Romestraat beroofd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!