Belofte maakt schuld!

Ik schrijf niet graag over de politiek aangezien ik overal vrienden heb, verspreid over vrijwel alle politieke partijen. Maar ik kan niet nalaten om nu toch wel even in de politieke pen te klimmen. Tijdens de verkiezingen heeft de huidige regering vele grote beloften gedaan en het heeft ertoe geleid dat zij de regeermacht hebben verkregen. 1 daarvan was de aanpak van de harde criminaliteit en het stimuleren van ondernemerschap. Vandaag is het mij juist hierover te doen.
Afgelopen zondag is één van de hardwerkende jonge ondernemers in ons land op klaarlichte dag bruut beroofd van de omzet van één heleboel dagen. Dit is de zoveelste keer dat en dergelijke beroving plaatsvindt in Paramaribo.
Als gekeken wordt nadat de manier waarop het gebeurd is, vragen alle ondernemers zich terecht af of het zo wel verder moet. Je werkt jarenlang keihard om iets op te bouwen om vervolgens binnen enkele minuten geruïneerd te worden door mensen die te lui zijn om zelf ook maar een poot uit te steken. En dan krijg je te horen dat er geen geld is om het politieapparaat adequaat te bemensen. Overuren worden niet geaccepteerd. Ook bij de brandweer is dit het geval!  Dit was klaarblijkelijk ook de reden dat een aantal werkwillende ondernemers alles kwijt zijn geraakt in één grote brand waar de brandweer erg gefaald heeft. Zulks is ook door de leiding van het korps beaamd. Regering practice what you preach! Ondernemend Suriname heeft uw hulp nu nodig! In plaats van zoveel geld uit te geven aan het kopen van één verlieslatend zorghotel. First things first! De business sector is de kurk waarop onze samenleving draait. Zonder deze harde business sector is er geen ontwikkeling. Regering laat nu toch eens merken dat u alle beloften nakomt en dat het niet slechts loze beloften waren waarmee u de kiezers hebt misleid. Het Surinaamse volk weet immers ook wel wanneer en hoe zij u betaald moet zetten.
Sandro Alberga

error: Kopiëren mag niet!