9 maanden cel voor zwaar lichamelijk letsel

Kantonrechter Robert Praag veroordeelde Raoul Rijssen tot 12 maanden celstraf waarvan 3 voorwaardelijk voor mishandeling. De verdachte Brain werd in dezelfde zaak vrijgesproken. De tenlastelegging was dat beiden op 16 augustus het slachtoffer G. opzettelijk zouden hebben mishandeld. Advocaat Valery Pique betoogde dat het slachtoffer valse aangifte tegen Brain heeft gedaan en dat zijn cliënt in zijn verdedigingsbelang is geschaad. De magistraat verwierp het verweer van de raadsman. De getuigen hebben Brain niet gezien tijdens de mishandeling. De magistraat achtte de verklaring van het slachtoffer tegenstrijdig en heeft Brain integraal vrijgesproken.
Tegen Rijssen achtte de rechter het feit wettig en overtuigend bewezen. Hij heeft het slachtoffer met een scherp voorwerp steken toegebracht. Als gevolg van de steken heeft het slachtoffer zware lichamelijke letsels opgelopen. De rechter achtte het feit zeer ernstig. In deze zaak had het Openbaar Ministerie (OM) 12 maanden gevorderd tegen Rijssen. De rechter legde hem een straf op van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. Brain was eerder op verzoek van zijn advocaat in vrijheid gesteld. Rijssen blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!